SUP DAGING

SUP DAGING



selamat tengahari dan selamat menjamu selera..hari nie 18/10/2013..daging korban baru hari ini nak masak..suami suruh masak sup,tengok barang2 semua ada..jom.



wow!!!


Resepi Sup Daging  Dari Dapur Azmah
# BAHAN2nya
# 1/2 kg daging
# 4 sudu mkn rempah serbuk adabi
# 1 sd mkn rempah kurma
# 2 biji bwg besar
# 4 biji bwg putih
# sedikit halia
# bhn2 tu di blend
# 3 biji kentang ~ di belah
# 2 biji tomato ~ belah 2
# 1 sd mkn perasa cukup rasa
# garam secukupnya
# air secukupnya
# daun sup + bawang goreng ~ utk tabur
# Cara2nya
# rebus dulu daging sampai empuk,tmbh air selagi daging x masak
# bila daging dah lembut,tumis bhn2 blend spai wangi dalam kuali
# masukkan 2 rempah di tumis seketika..bila rempah dh masak masukkan sedikit air,kuib dan garam secukupnya
# tuangkan rempah tadi dalam periuk daging di kacau2 biar rata,masukkan kentang
# bila kentang dh lembut bubuh tomato,daun sup dan bawang goreng

# rempah sup tu saya masak secara berasingan saya panggil tumis darat #


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
  • DAPUR AZMAH © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes