KEK BATIK MARRIE
kegemaran anak2 zaman IT..kalau ada jer bubuh coklat anakku memamg suka..nie lah hasil sentuhan air tangan anak bongsu.
baru hari nie kesempatan nak kongsi resepi...hasil kerja tangan anak ...
KEK BATIK BISKUT MARIE
BAHANNYA
300 gm biskut marie
250 gm margerin/buttercup
1 tin susu pekat manis
1 cwn milo
3 sd mkn serbuk koko
CARANYA
Cairkan margerin di dalam kuali/periuk.
Setelah margerin cair, masukkan milo,koko dan susu. Kacau non stop jangan bagi berketul
Apabila adunan tadi menjadi pekat dan mendidih, Masukkan biskut marie yang telah dipatah-patahkan.
Gaulkan sehingga biskut marie tadi diseliputi dengan adunan coklat.
Angkat, dan terus masukkan dalam loyang. Mampat-mampatkan adunan supaya tiada ruang antara biskut tadi.
Apabila dah siap, masukkan dalam fridge (bahagian ais) lebih kurang 4 jam. Sedia di makan!
KEK BATIK BISKUT MARIE
BAHANNYA
300 gm biskut marie
250 gm margerin/buttercup
1 tin susu pekat manis
1 cwn milo
3 sd mkn serbuk koko
CARANYA
Cairkan margerin di dalam kuali/periuk.
Setelah margerin cair, masukkan milo,koko dan susu. Kacau non stop jangan bagi berketul
Apabila adunan tadi menjadi pekat dan mendidih, Masukkan biskut marie yang telah dipatah-patahkan.
Gaulkan sehingga biskut marie tadi diseliputi dengan adunan coklat.
Angkat, dan terus masukkan dalam loyang. Mampat-mampatkan adunan supaya tiada ruang antara biskut tadi.
Apabila dah siap, masukkan dalam fridge (bahagian ais) lebih kurang 4 jam. Sedia di makan!
kek batik ni favourite kami sekeluarga..tiap kali raya harus ada kek ni..
BalasPadamkek nie juga pilihan anak2 saya..
Padam