RESEPI KARI AYAM

RESEPI KARI AYAM

sarapanku pagi selasa 8/10/2013
lempeng nama yang x boleh di pisahkan makanan dari zaman ibubapa kita hingga kini..
cicah lempeng dengan kari ayam sememamg sesuai..sedap siap hirup kuahnya...

BHNNYA
sebelah ekor ayam # potong ikut suka
2 senduk penuh rempah kari
2 sd mkn cili blend
1 biji bwg besar # boleh lebihkan lg sedap
4 ulas bwg putih
sedikit halia
santan pekat
rempah tumis # kulit kayu manis,bunga lawang
kuib ayam,garam dn perasa
buah tomato,kentang
daun kari
CARANYA
tumbuk bhn2 lepas tu di tumis,masukkan rempah tumis
masukkan cili,rempah kari tumis spai garing,kuib ayam
masukkan daun kari.ayam kecutkan ayam dulu
masukkan santan,kentang dn tomato
perasa semua dh OK tutup api

0 comments:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
  • DAPUR AZMAH © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes