CUCUR KENTANG

CUCUR KENTANG

Resepi Dari ~ Dapur Azmah

Bahan-bahannya
500 gram tepung gandum
sebiji kentang ~ di potong dadu
1/2 biji carrot ~ di potong dadu
2 biji bawang besar
sedikit ikan bilis ~ di kisar bersama bawang
garam dan air secukupnya

Cara-caranya
satukan tepung bersama kentang,carrot dan ikan bilis yang telah di kisar bersama bawang tadi
garam di larutkan dengan sedikit air panas,lalu bubuh ke dalam bancuhan tepung
tambah air sehingga bancuhan tepung rata..agak-agak jangan terlalu cair,nanti cucur tadi leper..
boleh lah di goreng..cicah dengan cili sos memang sedap..

Bahan untuk sos
2 senduk cili giling puteri
3 sudu makan sos tomato puteri
2 sudu makan kacang tanah ~ di goreng dan di kisar kering
gula,air dan garam secukup rasa

Cara-caranya
satukan cili dengan sos,masakkan atas dapur@tidak perlu di tumis..leburkan jer
bila cili dah mendidih bubuh gula,air dan garam secukupnya
bubuh kacang lalu di kacau sekejap..
bila sos tadi agak pekat,dah terasa kesemuanya..boleh lah tutup api..senangkan





0 comments:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
  • DAPUR AZMAH © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes